Mina tankar kring påven

Påven kan kännas jätte avlägsen i vår vardag men även om ni är kristna katoliker eller inte så påverkar påven våra liv. Påven har stort inflytande på politiken i Italien och i Sydamerika där den katolska kyrkan är mycket stark men han har även anhängare i resten av världen och däribland Sverige. Innan jag går vidare vill jag bara klargöra att jag inte är anti-kristen men att jag är mycket kritisk mot de mesta som har med kristendomen att göra, (fler inlägg om det kommer).
 
Så, påven Benedictus den 16:e avgick för att han var gammal och trött, sa han. Det stämmer i och för sig, men han glömde nämna att han är pedofil också, och insåg att hans position som påve var lite väl offentlig för att kunna syssla med pedofilin i den utsträckning han önskar. Så han avgick. Föresten var en av hans närmaste medarbetare supermodell, undrar varför just hon blev vald? Jävligt äckligt.
 
Tack och lov att han är borta nu då...eller? Den nya påven verkar bättre på många sätt men han är långt ifrån den påve världen behöver. Den nya påven, Franciskus (jag vet, vilka jävla namn), är emot homosexualitet, emot kvinnliga präster och emot alla typer av preventinmedel och aborter. Precis som alla andra påvar. JÄVLIGT OMODERNT! 
 
Man kan ju undra hur den här typen av människor kan ha så stort inflytande på folk världen över. Det är bara att konstatera att religion gör människor dumma. Det är helt sjukt att gamla homofob- och kvinnorhatande gubbar kan ha så stor makt. Inte nog med det är hela skiten styrd av mutor och korruption. 
 
 
 
Benedictus 16:e. Riktigt peddo-aksikte.
 
 
Franciskus. Ingen snubbe man skulle vilja hänga med direkt. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tomas Garnell

Ja, världen är förunderlig. Hur kan Katolska kyrkan fortfarande ha så stort inflytande och makt ?
Jag är säker på att det handlar om utbildning. Utbildning i Darwins lära och inte psudovetenskap och Intelligent Design.
Dessutom föds barn i religiösa hem och får intutat från födsel vad de skall tro på. Snacka om psykisk misshandel.

2013-03-17 @ 16:05:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0