Hitlerfest

Kära vänner, ursäkta mig att jag varit så dålig på att klaga på sistone. Jag har kommit in i ett härligt sommar-mode som gör mig ovanligt positiv...känns läskigt. Jag hoppas för allas skull att mina positiva dagar är över så att bloggen förblir lika bitter som vanligt.
 
Idag regnar det i London, överraskning, och då känner jag för att klaga. Men inte på vädret utan på kläder. Jag fullkomligt avskyr klädrestriktioner. Så kallade "dresscodes". Fuck dresscodes. Ge fan i vad jag ska ha på mig säger jag bara. Varför i helvete måste man tvinga sina gäster, som är snälla och kommer på festen, att ha på sig en viss typ av kläder. Sen när vill vi att alla ska se likadana ut? Vad är det för jävla hitlerfest där alla ska ha på sig vitt? Eller circus där alla ska klä ut sig? Hur fan kan en fest vara rolig om alla ser likadana ut? Jag blir fruktansvärt provoserad av dresscodes att det fullkomligt bubblar i mig när jag tänker på det. 
 
Studenten, till exempel. Varför måste alla killar gå och köpa dyra, obekväma kostymer som de aldrig kommer bära igen. Och varför måste jag, som tjej, vara vitklädd och låtasas vara oskuld? Vad är det för jävla mall vi försöker passa in i? Vad hände med att man ska vara unik och sticka ut? Fy fan för folk som går i grupp och ser likadana ut. Lägg ner den skiten. Hela livet handar om att passa in i olika sammanhang såsom skola, arbetsplats och kompisgäng. Vi lägger ner allt för mycket tid på att passa in. Stick ut! Om hundra år är det ingen som kommer komma ihåg dig om du hela tiden håller dig innanför boxen. Ut ur boxen och var den du vill vara. 
 
 
 
 
 
Vem vill vara ett djur i en bur?
 

Inte din dag


Livet som ginger

 Solskyddsfaktor 50 och 100. Så vi gör det. Ginger-style.
 
 
 
 
 
 
 

Sosse eller handlar du på Ica?

 
 
 
 
Det är ju klockrent att man kan läsa av vilken politisk ställning människor har genom att titta på var de handlar mat. Nu kan jag äntligen döma folk öppet och bara hänvisa till sifoundersökningen. Handlar du på rassel-Coop, då är du vänsterpartist. Handlar du på Ica diggar du Fredde. Så enkelt och praktiskt. 
 
 
 

Bränd.

Sitter just nu i en soffa i en strandvilla på Formentera, strax utanför Ibiza. Har det helt underbart! 27 grader, sol, stranden och havet. Idag mår jag.

Men jag måste ändå klaga på något; mitt jävla pigment. Fy fan! Jag är rödhårig och full av fräknar, vilket betyder solskyddsfaktor 50 och jävligt långsamma resultat. Fan vad jag blir avundsjuk på folk med bra pigment. Som bara behöver en timme i solen för att få en snygg, jämn bränna som håller hur länge som helst. Själv behöver jag 538 timmar i solen med massa solkräm för att inte se ut som en kräfta och få en sisådär bränna. Det enda som indikerar att jag sett solljus, med mina lager av solkräm, är mina miljoner fräknar över hela kroppen. Det ser ut som att jag spottat snus i motvind, som man säger i Värmland. Men jag ska inte hata på fräknarna, det är min enda chans att se brun ut just nu.

Så här ser det ut där jag är just nu.

 


Könsneutralt?

Jag hatar när föräldrar sätter sina små flickor i rosa rum fyllda av dockor och sina pojkar i blå rum med massa bilar. De ska väl fan få välja själva vad de vill leka med? Vill ungjäveln klä ut sig i klänning och samtidigt leka med krigsleksaker ska han väl fan få göra det. Låt barn vara barn och ge dem lika leksaker.

 


Ta det lugnt

"Den som vilar
han vinner
energin tillbaks."

 

 


Kan man undra...

 

Bullshit

 
"The trouble with giving yourself a pep talk is, deep down you know it's all bullshit"
 
-Sophie Kinsella
 
 

RSS 2.0